5 tips om je kleding langer te dragen

 

*Foto’s gemaakt door Joanne de Lijster Photography

Van 5 t/m 11 oktober 2023 vond de 10e editie van de Dutch Sustainable Fashion Week plaats. Het thema was dit keer ´Na 30x dragen nog steeds stijlvol´.  In verschillende steden vonden er activiteiten plaats om kennis te laten maken met nieuwe duurzame modeontwikkelingen binnen Nederland.

 

Op donderdag 5 oktober was ik aanwezig bij de opening in OX Space. in Rotterdam. Samen met duurzame stijlcoach Janneke Cloosterman (@thesustainablestylist) stelde ik te gekke diverse outfits samen. Als basis item hadden we een tweedehands broek van Ensô vintage. Daarbij kreeg ik advies hoe ik mijn eigen kleding items kon stijlen. Er zijn zoveel meer combinaties mogelijk dan je denkt!

Hoe langer we met onze kleding doen, des te minder er geproduceerd hoeft te worden! De textielindustrie heeft namelijk nog een grote impact op mens, dier en milieu…

Wil jij je geliefde kleding ook langer dragen? Lees dan de volgende tips vanuit mijn stijlsessie:

  1. Breng een bezoek aan de kleermaker: Ben je wat uitgekeken op je favoriete kledingstuk? Laat het inkorten, maak er een ander kledingstuk van of laat een patch over die ene vale plek strijken. Genoeg opties om je kledingstuk nieuw leven in te blazen!
  2. Voeg accessoires toe: Trek je dat ene ietwat basic shirt niet meer aan omdat het wat gewoontjes is? Fleur het op met een paar kleurrijke oorbellen, een gilet of sjaaltje om je hals. Het krijgt meteen een hele andere vibe!

Nieuwsgierig naar de andere tips? Lees dan de volledig blog op mijn website.

Wil je meer inspiratie over hoe je je kleding langer kunt dragen? Kijk dan op de website van de Dutch Sustainable Fashion Week of op hun Instagram @dutchsustainablefashionweek.

 

Cherisa begon 9 jaar geleden met modellenwerk. Ze signde bij verschillende modellenbureaus over de hele wereld. In oktober 2022 werd ze een freelance groen model. Ze werkt alleen met merken die het milieu, dieren en mensen serieus nemen. Naast haar modellenwerk heeft ze een blog over zelfliefde, geleerde lessen en een duurzame levensstijl. Schrijven is naast modelleren een grote passie van haar. En… haar eerste boek is onderweg!